Chadwick Boseman

  • Чедвик Боузман

    Филмови: 10
    Чедвик Арон Боузман (Chadwick Aaron Boseman) 29 ноември 1976 - 28 август 2020 (43), Андерсон, Јужна Каролина. САД. Беше американски актер и продуцент. Неговата улога како супер-јунак „Црн пантер“ во филмовите на „МАРВЕЛ“ во 2018 година, го направи меѓународна ѕвезда, освојувајќи повеќе награди.

Пронајдени 10 филмови

Страници