Helen Mirren

  • Хелен Мирен

    Филмови: 34
    Дама Лидија Василевна моминско Миронова (Dame Lydia Vasilievna née Mironoff) родена 26 јули 1945, Лондон, Англија. Англиска актерка. Остварила богата телевизиска и филмска кариера. Во 2007 година добива "Оскар" за главна женска улога во филмот "Кралицата" 2006.

Пронајдени 34 филмови

Страници