Morgan Freeman

  • Морган Фримен

    Филмови: 54
    Морган Фриман (Morgan Freeman) роден 1 јуни 1937, Мемфис, Тенеси, САД. Американски глумец, режисер, авијатичар и раскажувач. Номиниран за повеќе Оскари а првиот го добил во 2005 година за изведбата во филмот "Девојка од милион долари".

Пронајдени 54 филмови

Страници