Samuel L. Jackson

  • Samuel L. Jackson

    Семјуел Л. Џексон

    Филмови: 79
    Самјуел Лирој Џексон (Samuel Leroy Jackson), роден 21 декември 1948, Вашингтон, САД. Американски актер и филмски продуцент. Џексон се прослави во почетокот на деведесеттите години, по што тој стана голема филмска ѕвезда и културна икона.

Пронајдени 79 филмови

Страници