Taika Waititi

  • Taika Waititi

    Таика Ваитити

    Филмови: 12
    Таика Дејвид Коен (Taika David Cohen) познат како Таика Ваитити, Орден за заслужност на Нов Зеланд (ONZM), роден 16 август 1975, Раукокоре, Нов Зеланд. Новозеландски филмски и телевизиски режисер, продуцент, сценарист, актер и комичар.

Пронајдени 12 филмови

Страници