Steven Spielberg

  • Стивен Спилберг

    Филмови: 30
    Стивен Алан Спилберг (Steven Allan Spielberg) роден 18 декември, 1946, Синсинати, Охајо, САД. Aмерикански режисер, продуцент, сценарист. Трикратен добитник на награда Оскар и многу други. Неговите филмови заработиле близу 8 билиони долари.

Пронајдени 30 филмови

Страници